VÄLJ DITT DRIVHUS

Gå till Drivhuset Norden
KARLSTAD
SV

KAU-alumnen Tobias Söderbom Olsson blev delägare av Wood Tube

Har du lust att vara med och driva ett nystartat företag? Självklart kan du komma på idéen själv och vara med redan från start – men du kan också göra som Tobias Söderbom Olsson, och hoppa på tåget när just du behövs som mest. 

Tobias Söderbom Olsson flyttade till Karlstad för att studera till civilingenjör inom industriell ekonomi. Planen hade alltid varit att flytta tillbaka till hemorten Göteborg, men efter några år i Karlstad började han känna att han ville vara kvar här. 

– Jag började upptäcka start up-världen här i Karlstad, och de möjligheter som finns inom bioekonomin här. Skogen är faktiskt ganska häftig när man förstår att det handlar om så mycket mer än bara pappersbruk, säger Tobias. 

Under sin studietid engagerade Tobias sig i programföreningen ESTIEM, var med på både casetävlingar och aktiviteter som anordnades av bland annat Drivhuset och Paper Province. Under sina utlandsstudier var han i Hong Kong och arbetade samtidigt för Paper Province med att undersöka kinesisk skogsindustri, och under den här perioden hade han också stött på inkubatorn Sting Bioeconomy. De två uppfinnarna av produkten och företaget Wood Tube hade kontakt med Sting och behövde en person som kunde ta ansvar för försäljning och marknadsföring. Tobias och Wood Tube presenterades för varandra, och det slutade med att Tobias gick in som delägare i bolaget. 

Alla kan inte vara uppfinnare, och det är inte alltid så att uppfinnaren är den bästa på att driva företag. Det behövs flera olika roller för att driva ett framgångsrikt bolag och Tobias är ett tydligt exempel på att entreprenörskap handlar om mycket mer än att starta eget företag.

– Min roll på Wood Tube handlar framför allt om försäljning och att få ut våra produkter på marknaden. Mycket tid går också till att presentera företaget för potentiella investerare, och just nu fokuserar vi på att skala upp vår produktion så att vi kan leverera produkter till alla kunder som vill köpa dem. Det kan bli mycket olika arbetsuppgifter och det handlar om att fokusera på det som tar bolaget framåt, säger Tobias.

Är du nyfiken på möjligheterna som finns på Innovation Park? Ta gärna kontakt med oss på Drivhuset, så berättar vi mer!

Fakta om Wood Tube
Wood Tube har skapat en unik produkt som förbättrar snickarnas arbetsmiljö och bidrar till ett mer hållbart byggande. De tillverkar lättviktsreglar av papper. Wood Tubes pappersreglar kan användas inom många områden, inte minst i produktionen av innerväggar. Företagets mål är att stärka konkurrenskraften hos kunderna genom att erbjuda ett klimatsmartare alternativ som också förbättrar arbetsmiljön. Detta kombineras med materialegenskaper som försäkrar god kvalitet och livslängd.

Text: Johanna Rurling

Relaterade historier

Se alla historier

Carolinn Arneng är Drivhusets nya verksamhetsledare

Carolinn Arneng började i Mars hos oss på Drivhuset Karlstad som projektledare....

Läs mer

Astrid sade upp sig och startade eget

Astrid Iderström Lidén har låtit sitt stora intresse för träning, styrka och...

Läs mer

Entreprenörer: Födda eller skapade?

Finns det dem som är födda till att bli entreprenörer? Vi på...

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!